0

Oživenie domova pre jar

0

Oživenie domova pre jar


                                                    Oživenie domova pre jar


 Jarná sezóna nás inšpiruje k obnove a osvieženiu nášho domova. Ak chcete dodať svojmu interiéru jarný nádych, tu je niekoľko tipov, ktoré vám môžu pomôcť.


Pridajte kvety

Jarné kvety môžu okamžite oživiť akýkoľvek priestor. Vyskúšajte umiestniť niekoľko kvetových aranžmánov na stoly, poličky alebo komody. Môžete si tiež zakúpiť kvetinové vázy rôznych tvarov a farieb a vytvoriť tak originálne kvetinové aranžmány. Ak nemáte čas na starostlivosť o kvety, vyskúšajte si umelé kvety, ktoré vyzerajú rovnako dobre ako skutočné.


Pridajte zelenú farbu

Zelená farba je ideálna pre jarné obdobie a môže vytvoriť príjemnú atmosféru v interiéri. Vyskúšajte si zavesiť závesy, ktoré majú zelený odtieň alebo si kúpte zelenú textilnú dekoráciu, napríklad vankúše alebo periny. Ak chcete ešte viac zelenej farby, zvoľte si rastliny, ktoré môžete umiestniť v rôznych častiach miestnosti.

 

Pridajte svetlé farby

Svetlé farby sú ideálne pre jarnú sezónu a môžu prispieť k vytvoreniu sviežej atmosféry v interiéri. Skúste si zakúpiť svetlé farebné vankúše alebo periny, ktoré môžete pridať na vašu posteľ alebo sedačku. Môžete tiež zmeniť farbu obrusov a uterákov v kuchyni alebo kúpeľni, aby ste vytvorili jarnú atmosféru.

 

Pridajte textil

Textilné dekorácie môžu vytvoriť príjemnú atmosféru v miestnosti. Vyskúšajte si zavesiť nové záclony alebo zmeniť obrusy na stoloch. Môžete tiež pridať farebné vankúše alebo periny na sedačky alebo postele. Ak chcete ešte viac jarných farieb, vyskúšajte si farebné koberce alebo behúne.

 

Zmeňte osvetlenie

Jarné slnko prináša do miestnosti svetlo, ktoré môže prispieť k celkovej jarné atmosfére. Skúste preto zmeniť osvetlenie, napríklad pridaním stolovej lampy alebo zavesením novej stropnej lampy. Môžete si tiež zvoliť LED svetlá, ktoré sú energeticky úsporné a majú rôzne farebné odtiene.

 

Tipy pre nábytok:

 Ak sa chystáte kúpiť nový nábytok, zvoľte si ten s jarným nádychom. Napríklad postele a sedačky s jemnými farebnými odtieňmi môžu byť vynikajúcim výberom pre jarnú sezónu.

 Ak nechcete kupovať nový nábytok, môžete svoj súčasný nábytok doplniť o farebné vankúše, periny alebo deky, aby ste pridali jarný nádych.

 Nábytok, ktorý je vyrobený z dreva, môžete oživiť pomocou nábytkových voskov alebo farieb, ktoré pridajú jarné farby.

 Oživenie vášho domova pre jarnú sezónu môže byť jednoduché a cenovo dostupné. Stačí si len vybrať správne farby, kvety, zelené rastliny, textil a nábytok, a vytvoriť tak miesto plné jarného ducha.